Jdi na obsah Jdi na menu

15. Zpráva

4. 1. 2021

15. Zpráva

Vážení rodiče,

nejprve Vám ještě jednou přeji do nového roku 2021 pevné zdraví, hodně štěstí, radosti a pohody, aby se distanční výuka nadále vyhýbala alespoň nám prvňáčkům. Jsem opravdu moc ráda, že se s Vašimi dětmi můžeme potkávat ve škole a ne prostřednictvím obrazovky.

Dnes jsem děti hodně chválila. Po dlouhých prázdninách výborně pracovaly, počítaly i krásně četly texty z PL, které měly za d. ú. na vánoční prázdniny. Čtení a počítání jsme prokládali povídáním o tom, jak děti Vánoce prožily. Někteří žáci přinesli i ukázku ze své vánoční nadílky, tak nám předvedli různé hračky, hodinky i jiné předměty a pochlubili se novým oblečením.

Pro mě to bylo moc hezké dopoledne a těšilo mě, že jsme se setkali skoro všichni naživo.

  • Děti dostaly před vánočními prázdninami pod školní vánoční stromeček hodně her a různé stavebnice, aby mohly příjemně trávit přestávky. Stále není možné, aby běhaly po chodbě a po třídě už vůbec ne. Přesné vyúčtování připravím k pololetí.
  • Prosím, aby děti už nenosily do školy staré červené desky, kde jsou PL na čtení za období od září. Nechají je doma a budou nadále nosit ty nové, kde měly vánoční úkoly. Zde budu zakládat nové PL na čtení. Modré desky na Ma a zelené na prvouku ponechám stejné, zde toho mají děti málo a nejsou poškozené.
  • Prosím, abyste dětem připravily pero – nejlépe typ STABILO a jako rezervní TORNÁDO. Pro nácvik prvního psaní je pero STABILO nejvhodnější. Perem by děti začaly psát během příštího týdne, tak pokud to bude možné, připravte dětem pero na úterý 12. ledna. V tento den děti také začnou psát do písanky psací písmena.
  • Další zprávy Vám již opět budu psát do pátečního večera. Prosím, sledujte informace na třídních stránkách, papírově je dětem již nedávám.

Plán na příští dny  5. 1. -  8. 1.

ČJ – Tento týden budeme stále procvičovat techniku čtení. Budeme číst z různých pracovních listů a kartiček. Učebnici použijeme pouze na písmena X, Q, W na str. 83 a 84 a postupně doděláme str. 85. Postupně se děti budou již seznamovat s malými tiskacími písmeny na PL, které dětem budu dávat – viz červené desky. V učebnici je materiálu málo. Během příštího týdne děti dostanou 2. díl na čtení „ Už čteme a píšeme sami“. Zde budou již texty i s malými tiskacími písmeny.

Jak jsem již psala výše, v úterý 12. 1.  děti dostanou písanku, do které začneme psát perem, první písmenko je psací e.

Ma – Seznámili jsme se s číslem 7, jeho zápis budeme také nacvičovat. Budeme počítat všechny typy příkladů do 7. Stále mnohé děti píší některé číslice obráceně, takže trénujeme i zápisy čísel. V učebnici probereme str. 53, 54, 55, 56. K názornému počítání používáme různé kostky, puntíky, číselnou osu, kartičky s čísly i vlastní prsty.

Prv –  Tento týden budeme probírat téma ZIMA, které není v učebnici. Budu dětem dávat různé jiné materiály, pracovní listy. Stále opakujeme pojmy: den, měsíc, roční období, vysvětlujeme si, co znamenají čísla v datumu. Mnozí tyto pojmy stále pletou – viz zelené desky.

Přeji Vám příjemný 1. týden v roce 2021.      V. Smetanová