Jdi na obsah Jdi na menu

6. Zpráva

9. 10. 2020

6. ZPRÁVA PRO RODIČE

  • V pondělí 5. 10. jsme oslavili svátek zvířat. Děti přišly v nápaditých maskách, které si vzájemně předvedly i se svými oblíbenými plyšáky. Pouštěli jsme si písničky o zvířátkách (nezpívali jsme). Vyučování jsem ladila tak, aby se týkalo zvířat. Dokonce jsme měli ve třídě jedno živé morče, které nám přinesla ukázat maminka Elišky Novákové. Zrovna měly také Elišky svátek. Obě Elišky přinesly pro ostatní děti výborné pohoštění. Moc děkuji všem rodičům za pomoc při vytváření masek a za výborné pohoštění. Myslím, že děti si den pěkně užily.
  • Hanka všechny děti zdokumentovala a fotky již dala i do fotogalerie, tak si prohlédněte, jak to všem v maskách slušelo.
  • Také v pátek rozdala dětem obrázky tatínka a maminky, které děti vytvořily při vyvozování písmenek M, T mají je v tašce. Určitě si je rádi schováte.
  • Také děti konečně dostaly notýsky, které jsem měla dlouho u sebe. Všechny tam mají za 1. měsíc školní docházky pochvalu za velkou snahu, což si zaslouží. Vždyť taková životní změna není pro každé dítě jednoduchá. Z mého pohledu se opravdu všechny děti moc snaží. Polovině rodičů jsem již zaslala emailem podrobnější popis toho, jak se děti ve škole během září projevovaly. Ostatním to pošlu v nejbližší době.
  • Od středy 7. 10. jsem bohužel v karanténě, jelikož jsem v jedné domácnosti s dcerou, která je pozitivní na covid – 19. V karanténě budu pravděpodobně ještě příští týden. Ve třídě vyučuje většinu hodin Hanka - asistentka, s kterou jsem denně ve spojení, konzultuji s ní výuku a posílám jí materiály. Za což jsem moc ráda, protože si myslím, že tím nebude výuka dětí vůbec narušena.

 

Posílám také sdělení od vedení školy

Vážení rodiče,

chtěli bychom vás informovat o nových krizových opatřeních Vlády ČR, která jsou platná od pondělí 12. 10. 2020 do 25. 10. 2020, a která se týkají 1. stupně základních škol.

Omezení provozu škol a školských zařízení

Školní kluby  v termínu od 12. 10. do 25. 10. jsou školní kluby uzavřené krizovým opatřením vlády ze dne 8. 10. 2020.

Poskytování zájmových služeb  krizovým opatřením vlády ze dne 8. 10. 2020 je od 9. 10. 2020 0:00 hod. do 25. 10. 2020 23:59 hod. zakázáno provozování zařízení nebo poskytování služeb osobám ve věku 6 až 18 let zaměřených na činnosti obdobné zájmovým vzděláváním podle § 2 vyhlášky č. 74/2005 Sb. jako jsou zejména zájmová, výchovná, rekreační nebo vzdělávací činnost včetně přípravy na vyučování; tento zákaz se nevztahuje na činnost školních družin, ale týká se „kroužků“ škol.

Činnost kroužků je zakázána.

      Veškeré odpolední doučovací aktivity jsou pozastaveny do 25. 10. 2020

      Výuka plavání  plavecký výcvik je omezen od 9. 10. 2020 0:00 hod. do 25. 10. 2020 23:59 hod.            krizovými opatřeními vlády ze dne 8. 10. 2020 tím, že se zakazuje provoz umělých koupališť.

     Činnost školní družiny není omezena.

Další opatření:

26. říjen a 27. říjen 2020 budou MŠMT vyhlášeny jako dny volna, následuje státní svátek 28. října a dva dny řádných prázdnin 29. - 30. října.

     Dne 9. 10. 2020                                                                                   Vedení školy

 

 

Posílám opět plán učiva na příští týden jako obvykle.

Týden 12. 10 – 16. 10.

Při nácviku a procvičování čtení doma, prosím, postupujte tak, jak jsem popsala v minulých zprávách. K opakování používejte i zpětně PL, které jsem dětem dala již dříve, samozřejmě dle potřeb Vašeho dítěte.

ČJ  

Nové učivo: seznámení se s písmeny S, L – písmena by děti měly umět rozlišit sluchem ve slovech, poznat v psaném textu a umět je napsat. V učebnici je učivo na str. 38 – 42. Na těchto stranách jsou už i slova ke čtení, úkoly k pochopení textu i psaní slov a vět. Při psaní slov a vět je důležité, aby si děti slova hláskovaly, po napsání znovu přečetly. Některé děti mají trochu problém s úpravo (psaní na správné místo, na řádek zleva doprava, úměrná velikost písma – to ještě není pro mnohé děti jednoduché).

Děti budou opět dostávat ke čtení i pracovní listy s drobnými úkoly.

Cviky psaní – str. 17, 18 – čárky a pavučina, v hodinách dohlížíme, aby děti správně držely tužku, některé děti mají již špatný úchop zafixovaný a je těžké je o správném držení přesvědčit.

Opakování: rychlé čtení probraných písmen, psaní probraných písmen podle diktátu, určování první hlásky u slov sluchem a potom písmeno napsat, hláskování a skládání slov podle obrázků.

Ma

Nové učivo: procvičování uspořádání čísel 0 – 5 tam i zpět, zkvalitňování psaní všech těchto číslic, porovnávání počtu a číslic, seznámení se znaménky větší, menší, rovná se, zápis porovnávání čísel.

Opakování: psaní číslic, uspořádání číslic 1- 5

Prvouka

Téma podzim, podzimní příroda, plody, listy, části stromu, stromy listnaté a jehličnaté, v učebnici str. 15, 16 , PL v zelených deskách.

Přeji Vám pěkný týden bez zdravotních komplikací.           Vlasta Smetanová