Jdi na obsah Jdi na menu

9. Zpráva pro rodiče

 9. Zpráva

Vážení rodiče,

opět chci moc poděkovat za to, že díky Vám můžeme online výuku uskutečňovat. Vaše podpora a pomoc je opravdu nezbytná. Moc děkuji i za to, že dětem připomínáte všechny zadané úkoly a jistíte přípravu na výuku. Všechny děti mají vždy pěkně a pečlivě úkoly vypracované a na výuku připraveny všechny potřebné věci.

  • I nadále prosím, sledujte každý den třídní stránky. Zde pravidelně doplňuji aktuální informace o učivu, snažím se, aby to bylo vždy do 17: 00 hod.
  • Domácí úkoly na další den jsou psány vždy červeně.
  • Tento týden v úterý, ve středu a ve čtvrtek vždy od 14: 00 hod – 15: 00 hod nabízím individuální konzultace nebo výuku prostřednictvím Teams. Stále je možné, abyste se den předem nebo tentýž den po online výuce ohlásili na určenou hodinu, můžeme individuálně probrat výuku, či případné problémy při výuce Vašich dětí.
  • Ještě připomínám, že PL které jste si ve škole pro děti vyzvedli, slouží jako nabídka hlavně k většímu procvičení čtení podle individuálního tempa Vašich dětí. Není nutné je použít všechny. Karty s čísly a sešit budeme při hodinách online  používat.

Plán na příští týden 9.  11. – 13. 11.

ČJ - Kontrola D. Ú.  – doplněná strana 50 v uč. ČJ. Písmeno D a práce na str. 51, 52, 53. Písmeno B čtení na str. 54 případně na str. 55, pracovní listy s probranými písmeny a slovy. Psaní slov a vět na tabulku i do sešitu podle zadání.

Uvolňovací cviky – str. 23, 24

Ma  - Nácvik sčítání, znaménka, zápis příkladů sčítání, v uč. str. 34, 35, vytváření situací na sčítání, online procvičování.

Prvouka – jehličnaté stromy, poznáváme stromy a keře str. 16, 17

Části rostlin str. 18

Příprava a program na pondělí  9. 11.

Společné setkání

Pomůcky: penál, pastelky, smazávací tabulka, fix, pracovní sešit z prvouky

Protože se uvidíme po víkendu, povíme si o tom, co děti dělaly během víkendu. Kdo viděl jehličnaté stromy, jaké - jména 4 jehličnatých stromů, dokončení str. 16 v učebnici, poznávání větviček a šišek.

Samostatná práce – namalovat na jednu část papíru strom, na druhou část keř ( strom má 1 kmen, keř – větve od země)

ČJ

Pomůcky: penál, sešit,  smazávací tabulka, fix, pracovní sešit ČJ, uvolňovací cviky

Čtení a kontrola d. úkolu na str. 50 v učebnici – čtení vět s doplněnými slovy, celá strana, psaní slov podle diktátu do sešitu, čtení slov a krátkých vět k tématu na PL.

Ma

Pomůcky: penál, smazávací tabulka, fix, rozstříhané kartičky se znaménkami a čísly, pracovní sešit Ma

Sčítání v oboru do 5, zápis příkladu podle vytvořené situace a naopak, v učebnici na str. 32, 34

Domácí úkol na pondělí 9. 11.

Ma - Děti vypracují samostatně str. 31 – Co už umím. Je to kontrolní cv. po ukončení tématu.  Stránku prosím, pošlete prostřednictvím Teams. Hanka ji dětem zkontroluje.

ČJ – celá str. 50 v učebnici – zkontrolujeme společně v hodině online.

Pokud jsem na něco zapomněla nebo je Vám něco nejasné, prosím, napište email, sms . . .ráda vše dovysvětlím.        Moc Vás zdravím            V. Smetanová