Jdi na obsah Jdi na menu

Doplnění informace k prodlouženému týdnu 20. 9. - 1. 10.

25. 9. 2021

Informace pro rodiče k týdnu 27. 9. – 1. 10. 2021

  • Připomínám, že v pondělí 27. 9. mají děti ředitelské volno a potom následuje státní svátek 28. 9.
  •  Do školy děti půjdou po prodlouženém víkendu tedy až ve středu 29. 9.
  • Obecně musím konstatovat, že v práci a výkonech dětí jsou velké rozdíly. Hodiny se snažím tedy sestavovat tak, aby všechny děti mohly zvládat učivo, které probíráme, a děti, které učivo již ovládají, mohly řešit úkoly rozšiřující a nenudily se.
  • Jelikož je konec prvního měsíce, kdy děti chodily do školy, snažila jsem se tento týden všechny děti zhodnotit, abyste věděli, jak zvládly nebo zvládají opakování z 1. třídy.

Hodnotila jsem:

Úroveň čtení plynulost a jak se děti orientují v textu a dokáží samostatně plnit zadaný úkol s textem.

Přepis vět z tiskacího do psacího písma – text z učebnice.

Příklady sčítání a odčítání do 20 bez přechodu desítky, příklady s neznámou.

Hodnocení najdete v elektronické ŽK včetně komentáře. U dětí, které jsem nehodnotila známkou, najdete pod písmenkem S komentář podrobnější.

Příští týden ještě prověřím:

Jak děti dovedou samostatně řešit slovní úlohy. Viz podobné úlohy, které jsme řešili doposud v učebnici a PS.

Diktát ze str. 19.

U prvouky budu hodnotit to, jak se děti zapojují v hodinách a pracují na PL.

Kontrolní sešit z ČJ a KP s příklady sčít. a odčít. v  modrých deskách budou mít děti přes víkend u sebe. Můžete práce vidět.

  • Děti dostaly novou knížku „ Víš, co čteš“, kde jsou hezké texty, které děti většinou baví. Texty jsou doplněny úkoly k pochopení. Z této knihy budou děti dostávat také úkoly. Děti by vždy měly text přečíst nejprve nahlas. Snažit se při čtení o správnou techniku, kterou jsem popsala u hodnocení čtení v ŽK. Úkoly by měly plnit samostatně. Vy, prosím, dohlédněte, aby děti úkoly splnily pečlivě (včetně obrázků), které tam mají vždy svůj účel.
  • Připomínám, aby děti měly od pondělí 4. 10. knížku „ Z deníku kocoura Modroočka“- Josef Kolář a do čtvrtka 7. 10. si přinesly do školy i svoji knížku s dětským hrdinou, ( jak jsem Vás informovala na třídní schůzce). Obě knížky by měly mít děti podepsané a budou si je nechávat ve škole.
  • Do pátku 1. 9. platí ještě poslední týdenní plán, který zahrnuje i středu, čtvrtek a pátek po prodlouženém víkendu. Děti svoji práci zhodnotí až příští týden.
  • Velmi prosím o dohled, aby děti vždy v pondělí a středu nosily zelené desky, kam si zakládáme učivo z prvouky. Pokud dítě chybí, PL mu dodám a musí si jej doplnit. Na prvouku nemáme učebnici. Desky si občas vyberu a PL zkontroluji. Tentokrát si desky vyberu ve středu 29. 9. Děti by měly mít vše doplněno podle zadání, které na PL je.

D. úkoly na středu 29. 9. :

  • „Víš, co čteš“ – Natrénovat čtení správnou technikou str. 6. Vypracovat, co nejsamostatněji a co nejpečlivěji úkoly na str. 7. Při odpovědích veďte děti, prosím k tomu, aby informace hledaly samostatně znovu v textu.
  • Děti si zopakují učivo „abeceda“ a zařazování slov podle abecedy. Vypracují obě str. PL, který mají v červ. deskách. Při řazení slov podle abecedy koukají dle svých vlastních potřeb na abecedu ( abeceda - v uč. na str. 17.).

Přeji Vám krásný víkend.                                     V. Smetanová