Jdi na obsah Jdi na menu

Informace pro rodiče k období 25. 10. - 5. 11. 2021

21. 10. 2021

                       Informace pro rodiče k období 25. 10. – 5. 11.

  • Děti mají od středy 27. 10. do pátku 29. 10. podzimní prázdniny.
  • V pondělí 1. 11. bychom si rádi zpříjemnili podzim a oslavili ve třídě halloween.

 Se Simonkou připravíme na tento den pro děti různé opakovací zábavné úkoly se „strašidelnou“ tématikou a zahrajeme si hry. Jak jsem již psala v minulé zprávě, bude báječné, pokud děti přijdou v masce. Pokud by děti přinesly drobné pohoštění nebo pití i pro ostatní, bylo by to ještě lepší, uspořádali bychom společnou třídní „strašidelnou“ svačinu. Děti si postupně svými výtvory zdobí třídu, aby atmosféra byla co nejstrašidelnější.

  • V tomto týdnu jsem hodně prověřovala znalosti dětí, získaly hodně známek z ČJ i Ma
  • Musím děti moc pochválit za obrovský pokrok, který udělaly ve psaní. Celý týden jsme se věnovali vymýšlení a psaní vět, mnohdy i malých příběhů na různá témata. Hned v pondělí děti moc pěkně popsaly svůj víkend a ve středu děti psaly o Praze. Tato drobná „vyprávění“ mají děti v sešitu s domečkem a ohodnotila jsem je pěknou známkou. Děti již mnohem méně vynechávají znaménka i písmena. Věty dávají smysl a dokonce mají velké písmeno na začátku a znaménko na konci. Také úhlednost a tvary písmen se hodně zlepšily. 
  • Rovněž diktát dopadl velmi dobře. Oba sešity posílám dětem domů, abyste mohli nahlédnout, z jakého učiva známky v ŽK jsou.
  • Každé úterý čteme kocourka Modroočka, vždy jednu kapitolu. Učíme se text přesně vnímat, vyprávíme si obsah a s obsahem dále pracujeme. Děti při čtení dávají pozor, tato četba je baví.
  • V matematice jsem prověřovala znalosti k ukončení učiva sčítání a odčítání do 20. Zhodnotila jsem dovednost řešení všech typů příkladů sčítání a odčítání a řešení slovních úloh. U známky v ŽK je vždy napsáno, z jakého konkrétního učiva známka je a kde se můžete na výkon Vašeho dítěte podívat, co je případně dobré docvičit ( PS, čtverečkovaný sešit a modré desky).
  • V prvouce jsme opakovali učivo o ptácích stěhovavých a stálých.  Nově jsme si povídali, jak se některá  zvířata připravují na zimu. Podrobněji jsme se zabývali ježkem. Děti byly v hodině aktivní a zasloužily si všechny jedničku za práci v hodině.

Domácí úkol na pondělí 25. 10.

Čtení – Víš, co čteš – str. 16, 17 ČJ – Hravá čeština str. 15, 16

Domácí úkol - tentokrát na úterý 2. 11.

Děti napíší do sešitu s domečkem 10 vět o tom, jak strávili podzimní prázdniny. Hlavně, co zažily zajímavého. Ve škole jim psaní vět moc šlo.

Čtení – Víš, co čteš str. 18, 19

Přeji Vám pěkné dny     Vlasta Smetanová