Jdi na obsah Jdi na menu

Informace pro rodiče k prodlouženému týdnu 20. 9. - 1. 10.

Informace pro rodiče k období 20. 9. – 1. 10. 2021

  • Ve čtvrtek 16. 9. ráno před vyučováním proběhla celoškolní společná snídaně. Naštěstí déšť počkal, bylo i teplo. Vyhodnotili jsme, že akce se podařila. Všem dětem se hodně líbila. Vám rodičům móóóóóóóć děkuji za všechny báječné dobroty, které jste pro děti připravili a dětem přinesli. Velmi si vážím času, který jste tomu věnovali. Věřte, že děti měly co jíst ještě během dalších přestávek. Dobroty zbyly ještě i na pátek. Doufám, že i Vám dobrá kávička, setkání s přáteli a hlavně pohled na radostné děti, přispěl k tomu, že jste příjemně započali den.
  • Připomínám, že v pondělí 27. 9. mají děti ředitelské volno a potom následuje státní svátek 28. 9. Do školy děti půjdou po víkendu tedy až ve středu 29. 9.
  • Již jsem zapsala nějaké známky do elektronické ŽK. Pokud by ještě někomu nefungoval přístup, prosím, dejte mi vědět. Dětem jsem ve čtvrtek rozdala opět sešity, desky a PS. Můžete se tedy podívat, jak vaše dítě konkrétně pracovalo a za co známka je. V ŽK jsem okomentovala, z jakého učiva známka je, popř. kde cvičení najdete.
  • Co budeme probírat v příštím týdnu, najdete opět v novém týdenním plánu.
  • Hodně trénujeme, aby si děti uměly samostatně přečíst zadání úkolu, dobře pochopily, co mají dělat a co nejsamostatněji pak úkol vypracovaly. Pravdou je, že v této oblasti jsou mezi dětmi velké rozdíly. Občas někteří za větu: „ Nerozumím tomu“, schovávají lenost přemýšlet.
  • Celkově však děti chválím. Mám radost, že od loňska vše nezapomněly. Samozřejmě vím, že velkou zásluhu na tom máte Vy rodiče.
  • Připomínám, aby děti měly od pondělí 4. 10. knížku „ Z deníku kocoura Modroočka“- Josef Kolář a do čtvrtka 7. 10. si přinesly do školy i svoji knížku s dětským hrdinou, ( jak jsem Vás informovala na třídní schůzce). Obě knížky by měly mít děti podepsané a budou si je nechávat ve škole.

D. úkol na pondělí : Ma – děti by měly bezpečně a rychle umět spočítat všechny typy příkladů, které mají vypracovat na okopírovaném papíru v modrých deskách. Děti dodělají celou stranu 12 v PS mat.

Pokud půjdete na procházku o víkendu. . . . Prosím, aby děti do školy v pondělí přinesly vždy plod a list, který je ze stromu odkud plod je. Např. žaludy, kaštany, hloh, jeřabiny, bukvice, trnky. . . Co Vám zrovna poroste u cesty . . . . Prosím, aby děti nenosily ovoce ani celé větve ani šišky. Stačí od každého plodu 3 kusy a listů také.

Přeji Vám krásný víkend.                                     V. Smetanová