Jdi na obsah Jdi na menu

Informace pro rodiče k týdnu 13. 6. - 17. 6. 2022

                   Informace pro rodiče k týdnu 13. 6. – 17. 6.  2022 s výhledem na  další dny

V uplynulém týdnu se již většina dětí uzdravila, tak bylo ve třídě zase veselo.

  • Čtenářské deníky jsem dětem již vrátila. Během prázdnin si přečtou 2 knihy, odpovídající individuální úrovni čtení jednotlivce. V září opět uspořádáme literární hodinu se vzájemným předvedením přečtených knih. Děti si četbu opět zapíší do deníku. Prosím, poraďte dětem s výběrem knihy, aby je čtení bavilo, také se zápisem do deníku. Některé děti jsou již velcí čtenáři. Pokud přečtou do září knih více, zapíší si do deníku všechny přečtené.
  • Ve středu proběhla celoškolní akce VODA. Myslím, že se vydařila. Doufám, že Vás děti všude provedly vyzdobenou školu a vystoupení jste si pěkně užili.
  • David Žirovnický z naší třídy vyhrál v kategorii 2. -3. tříd výtvarnou soutěž VODA. Všechny obrázky dětí, které se do soutěže přihlásily, jste si jistě prohlédli. Z naší třídy se přihlásilo 10 dětí a musím říct, že všechna výtvarná dílka byla vydařená. Davidovi k vítězství blahopřeji.
  • Ve čtvrtek jsme spolu s 3. B podnikli pěší výlet do Davle. Děti ušly bez problémů 10 kilometrů. Během přestávek se vždy posilnily a odpočinuly si. V Davli jsme potom „přepadli“ cukrárnu, kde děti ještě dále doplnily energii. Přestože vypadalo, že bude cestou pršet, měli jsme štěstí a déšť se nám vyhnul.
  • V pátek byly děti na divadýlku Kvak a Žbluňk, moc se jim představení líbilo. Děkuji za zaslání 60Kč za představení. Pokud jste peníze v pátek neposlali, prosím, pošlete peníze v tomto týdnu.

Připomínám další chystané akce pro nejbližší období

  • 16. 6. čtvrtek – „ Oblékání do minulosti“ – Muzeum v Jílovém. Děti si vyzkoušejí staré techniky, jak se vyráběly oděvy ( vlna, plátno . . .) – tam pojedeme autobusem, zpět do Zvole také, potom ze Zvole pěšky. Návrat bude přibližně do 14hodin. Obědy opět všem odhlásím. Děti budou mít tedy větší svačinu.
  • Přesný čas a místo srazu ráno Vám pošlu ještě emailem. Informace o vyzvednutí dětí Vám napíše Simonka.
  • Cena programu je 100Kč, na jízdné dejte dětem 20Kč. Peníze děti mohou nosit již od pondělí. Děkuji.
  • V tomto týdnu budou děti pracovat ve skupinkách a vyhodnotíme skupinovou práci za celý rok.
  • Středeční doučování je již ukončeno. Od této středy již nebude.

V hodinách ČJ a matematiky učivo již opakujeme a procvičujeme.

Nějaké známky ještě děti z opakování probraného učiva v tomto týdnu dostanou, ale budou to spíše menší práce.

Přeji pěkný týden                    V. Smetanová