Jdi na obsah Jdi na menu

Online výuka pondělí 15. 3.

Co jsme dělali

ČJ

  • Probrali jsme zážitky z jarních prázdnin.
  • Povídali jsme si o jaru, které přijde již v sobotu, o změnách v přírodě, které již jaro ohlašují.
  • Četli jsme text příběhu o veverce, který byl ke čtení za d. ú. i další věty, které děti k textu připsaly. Některé děti ze skupiny 1 i 2 vymyslely, napsaly a ostatním i přečetly své vlastní moc pěkné příběhy. Bruno nám ukázal i fotky, které souvisely s příběhem, který popsal a opravdu se mu stal. Děti jsem chválila, pěkně si čtení připravily.

Některé děti byly během jarních prázdnin opravdu pilné a přečetly i vypracovaly úkoly k textům obou PL o veverkách. Děkuji rodičům za poslání těchto PL přes Teams. Průběžně je kontroluji, komentuji a posílám opravené zpět. Taktéž všechny děti splnily D. ú. do písanky.

  • Psali jsme nové písmenko r

Moc prosím rodiče chlapecké skupiny, aby mi pomohli. Všechny děti, pokud mají funkční kameru, měly by ji mít po celou dobu vyučování zapnutou. Vypínáním kamery kluci  znesnadňují některé aktivity v hodině. Kluci se často vymlouvají na špatnou techniku. Dnes měla většina kluků kameru vypnutou. Technikou to asi nebylo. Všechny holky ji měly zapnutou. Zítra budeme psát na tabulky slova a budu potřebovat, abych je napsaná viděla.

D. ú. pro 1. a 2. skupinu -  dopsat celou stranu 26, každé slovo 2krát na řádek. Pokud se nepovede ani jednou napsat správně, napsat je znovu lépe na volnou spodní linku.

Skupina č. 3 bude tuto stránku dělat s Hankou zítra, doma jí dnes tedy nedělá.

Ma

  • Opakovali jsme sčítání a odčítání do 10 prostřednictvím matematických řetězů.
  • Procvičovali jsme rozklady dvojciferných čísel na desítky a jednotky, odtud jsme přešli ke sčítání a odčítání příkladů typu 10 + 5, 17 – 7. Porozumění tomuto učivu jsme si vyzkoušeli ve cv. 1 na str. 32.

Všechny děti by měly mít dodělanou celou stranu 31 – vždy 2 příklady na sčítání a 2 na odčítání k obrázku počítadla.

Skupina č. 3 má celou stranu 31 dodělat za d. ú.,

cv. 1 na str. 32 bude řešit v hodinách zítra, doma jej tedy nedělá.

Příprava na úterý 16. 3.

  • Všechny pomůcky, jako na minulé dny,
  •  d. úkoly

ČJ – budeme číst texty o hmyzu, procvičovat psaní známých písmen ve slovech.

Ma – budeme procvičovat sčítání a odčítání typu 10 + 6, 17 – 7, řešit slovní úlohy