Jdi na obsah Jdi na menu

Výhled na týden 14. 6. - 18. 6.

12. 6. 2021

Výhled na týden 14. 6. – 18. 6.

Vážení rodiče,  posílám informace pro další týden.

  • Od 8. 6. již konečně nemusíme mít ve třídě roušky, což je báječné zvláště vzhledem k teplému počasí. Děti mohou již o velké přestávce na chodbu, zde i jinde v prostorách školy roušky však musíme nosit. Dejte, prosím, dětem nějaký sáček, do kterého si roušku vždy na vyučování odloží.
  • Také jsme se již dočkali teplého počasí. Ve třídách je nyní velké horko. Dávejte dětem, prosím, takové oblečení, aby se během dopoledne mohly vysvléknout a nebylo jim horko. Také dětem dávejte do školy v tyto teplé dny dostatek tekutin.
  •  Do konce roku bude vždy v pondělí stále probíhat testování. Pro nás opět v 7:15 hod před školou.
  • Děkuji , že většina dětí již přinesla peníze za fotky, že jste částky poslali přesně. Ulehčilo mi to práci. Pokud se některé děti fotily se sourozencem, fotku má zaplacenou i sourozenec u nás ve třídě. Neplaťte tedy 2 krát. Tento žák dostane tedy fotky obě i pro bratra či sestru.
  • Ve dnech 22. 6. a 28. 6. půjdeme na celé dopoledne na výlet na Lávku. Přesné informace Vám pošlu emailem příští týden podle počasí . . . . . Ještě plánuji v příštím týdnu pěší výlet, to také upřesním v příští zprávě.

K výuce

  • V hodinách ČJ zdokonalujeme techniku čtení, orientaci v textu a jeho přesné pochopení. Učebnici jsme již dočetli. Texty, s kterými pracujeme, dětem kopíruji. Nechci již dávat v tomto období moc úkolů. Úkoly ze psaní však dětem zadávám, abychom písanku ( velká psací písmena) zvládli do konce školního roku. Psací písmo procvičujeme ještě tím, že jej čteme, přepisujeme a opisujeme věty, dávám dětem diktáty, které si následně samy kontrolují. Sešity Vám pravidelně posílám domů k nahlédnutí. Připomínám, že je nutné, aby děti každý den četly alespoň 15min nahlas z nějaké své knihy, která je baví.
  • Děti mají ve škole své knížky, které si čtou v čase, který k tomu určím.
  • Během pondělí a úterý dokončíme knížku, kterou děti psaly o sobě. Děti si ji odnesou domů.
  • V matematice již máme všechno učivo probrané a opakujeme. V učebnici nám zbývají dodělat 2 stránky, které tento týden dokončíme.
  • V prvouce jsme se věnovali měření času. Základnímu určování hodin v 1. třídě: čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá. Některé děti zvládají již i čtení hodin s minutami.

V tomto týdnu ještě budeme probírat učivo „ Naše tělo“ – v 1. třídě pouze jeho části.

Přeji Vám pěkný slunečný týden     V. Smetanová