Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva pro rodiče k online výuce v úterý 1. 2. 2022

31. 1. 2022

                                     Zpráva pro rodiče – výuka online úterý 1. 2.

  • Vzhledem k dalšímu onemocnění ve třídě se nařízená karanténa prodlužuje do středy 2. 2. včetně. Tato nařízená karanténa se týká dětí, které byly v pátek ve škole. Děti, na které se tato karanténa nevztahuje, mohou přijít ve středu již do školy. Jak jsem již psala, výuka i družina bude probíhat normálně.
  • Prosím rodiče žáků, kteří pravděpodobně přijdou ve středu do školy, aby mi poslali SMS, ať víme, jak přizpůsobit výuku.
  • Ve škole jsou připraveny složky s materiály k výuce pro děti. Dnes 31. 1. 2022 si je prosím ve škole vyzvedněte. Do 16 h kontaktujte telefon kvůli vydání mě, od 16 do 18h Simonku na čísle 602590432.
  • Pokud vyzvednutí nezorganizujete dnes, pokuste se prosím zítra také do 16h nebo mi dejte vědět a na předání se domluvíme jinak. ( Možné je vyzvednutí také ráno . . . a kdykoliv během dopoledne.) Pracovní listy z matematiky jsme Vám zaslaly pro jistotu i elektronicky, ale mají je děti i papírově ve složce. MOC PROSÍM, VYZVEDNĚTE SLOŽKY S VÝUKOVÝMI MATERIÁL, ABYCHOM VŠICHNI MOHLI KVALITNĚ PRACOVAT I ONLINE.
  • PRACOVNÍ LISTY Z MATEMATIKY A PL OD OSTRUŽINKY S KŘÍŽOVKOU  NEVYPRACOVÁVEJTE S DĚTMI, BUDEME JE DĚLAT SPOLEČNĚ BĚHEM ONLINE VÝUKY.
  • Co by měli mít všichni žáci po jarních prázdninách hotovo:

Z důvodu velké absence v minulých týdnech je potřeba, abychom sjednotili učivo, aby měli všichni vypracovány stejné stránky v důležitých pracovních sešitech a PL.

  • PRACOVNÍ SEŠIT MATEMATIKAVŠECHNA CVIČENÍ DO STRANY 7 - VČETNĚ
  • PRAVOPISNÉ PĚTIMINUTOVKY – VŠECHNY STRÁNKY DO STRANY 7 – VČETNĚ
  • PRVOUKA – dětem, které chyběly ve čtvrtek 27. 1., posíláme více pracovních listů na dodělání (měli jsme celé dopoledne učení s Ostružinkou, kdy jsme toho společně stihli opravdu hodně). Vypracované PL si děti zařadí do zelených desek.
  • Poslala jsem dětem domů knížku „ Z deníku kocoura Modroočka“. Mnohé děti potřebují zdokonalovat techniku čtení i porozumění textu. Za domácí úkol přes jarní prázdniny si přečtou kapitolu Žluťák a kapitolu Bylo to velice vážné. Během týdne pošlu k vytisknutí úkoly k textu k těmto kapitolám. Děti je vypracují během jarních prázdnin, založí do žlutých desek a přinesou v pondělí po prázdninách.
  • Ráno jsme dětem také poslaly listy, kde se mají zamyslet nad svojí prací za celé pololetí. „ Moje samohodnocení za 1. pololetí 2. třídy“. Prosím, aby listy vypracovaly během prázdnin. Přinesou je po prázdninách v pondělí, společně vše probereme a listy jim opět vrátím.

PŘÍPRAVA NA ZÍTRA – úterý 1. 2.

Děti jsou rozděleny do tří skupin. Do jaké skupinky Vaše dítě patří, poznáte v naplánované události v kalendáři Teams.

Ráno jsme Vám zaslaly pracovní list na český jazyk, který děti vypracují jako domácí úkol – vypracovaný jej založí do žlutých desek, odevzdají jej po jarních prázdninách.

  • K online hodině si děti připraví malou žlutou učebnici ČJ,  modrý sešit se sluníčkem na ČJ k procvičování učiva,  na matematiku pracovní list se žabkami str. 37, tabulku s fixou, papír na výpočty, penál a pracovní list s křížovkou z prvouky.

Velmi Vám děkuji za spolupráci                        Vlasta Smetanová